Skiktmåleri – Terminskurser 2020

Skiktmåleri – Terminskurser 2020

Gå en terminskurs på 20h och lär dig grunderna i skiktmåleri – en oljemålningsteknik med undermålning och glazing.

Terminskurs

Under 10 träffar à ~2h så får du lära dig grunderna i att måla skiktmåleri, den teknik som de gamla mästarna tog fram på 1400-talet. Genom att jobba från skiss till undermålning (grisaille i tempera, akryl eller äggoljetempera), och till sist lager för lager med transparent oljefärg så skapas ett djup i bilden som är svårt att få på annat sätt. Du utgår från ett fotografi eller en målning och jag hjälper dig steg för steg med material och teknik. I kursen ingår allt material så som målarduk, oljefärger, penslar, uppspänning på kilram, fernissa etc. samt en kom-ihåg-lista för det material och de steg vi jobbat med.

Skiktmåleri är en långsam teknik som kräver tålamod. Beroende på vad du vill ha för individuell hjälp så handleder jag dig med proportioner, former, skuggor, valörer, färgval och målarteknik m.m. Jag ger tips och trix utifrån de metoder och tekniker jag själv använder i mitt måleri men ger även utrymme för eget experimenterande.

Priser & tider:

Pris: 4 800 kr (20h fördelade på ca 10 träffar. Allt material ingår)
Kursstart: löpande
Grupp 1: tisdagar 17:30-19:30
Grupp 2: torsdagar 8:30-10:30
Extra lektioner: 200 kr/h

Kursträffarna är normalt på 2 timmar men kan variera i tid beroende på var i processen vi befinner oss. Mot slutet kan det vara bra med 1-timmars pass så färgen hinner torka mellan lagren.


Kontaktinformation och anmälan till kursen:

johanna@artbybolin.se
0734-22 59 30

Om Johanna Bolin

www.facebook.com/KonstnarJohannaBolin
www.instagram.com/artbybolin
www.artbybolin.se