Collografikurser hösten 2020

Collografikurser hösten 2020

Collografikurser hösten 2020

BrittMarie Järnström Lindell erbjuder fyra kurser i collografi lördagar och söndagar i augusti, september, oktober & november. Samtliga kurser är grundläggande i arbetet med collografi men erbjuder också mer fördjupning för dig som har erfarenhet eller deltagit tidigare och vill få chansen till en fortsatt utveckling. Kurserna skräddarsys individuellt efter behov och önskemål.

Collografi är en grafisk teknik som innefattar både djuptryck och högtryck. Det som skiljer från annan grafik är att man istället för kopparplåtar använder kartong som man sedan schellackerar innan tryck. Därefter trycker man som vanligt i en tryckpress.

Varje kurstillfälle med collografi innefattar två dagar då vi ena dagen tillverkar plåtarna och sedan den andra dagen ägnar vi oss åt att trycka våra plåtar. Om man inte har möjlighet att medverka under lördagen, då vi gör plåtarna, går det även bra att vi bokar en annan tid för det ändamålet, dock sker tryckningen samtidigt. All undervisning sker i ateljén på Storgatan 6 på norr i Katrineholm.

I kurserna ingår allt material, såsom kartong, tryckfärger och papper. Medtag egen mat, kylskåp och micro finnes. Max antal deltagare per kurs är tre personer utifrån FHM restriktioner och för att alla ska kunna få ut maximalt av kursen. För att kursen ska kunna genomföras behövs dock minst två deltagare per kurstillfälle.

Datum:

29-30 augusti
26-27 september
24-25 oktober
21-22 november

Tider:

Plåttillverkning; Lördag 13.00-17.00
Tryckdag; Söndag 09.00 – 16.00

Kostnad, material ingår: 2 500 kr inkl. moms.

Anmälan gör du så här:

Anmälan gör du på bm.jarnstrom@gmail.com, skriv namn och kontaktuppgifter samt vilken av datumen som du önskar gå. I god tid får du sedan besked & bekräftelse samt mer information om kursen du valt. All betalning sker via faktura.

För mer information går det bra att också kontakta mig via mejladressen ovan.

Välkommen med din anmälan!

Om BrittMarie Järnström Lindell

www.facebook.com/bmkonst
www.facebook.com/32konst