Skiktmåleri 18 + 25 oktober

Skiktmåleri 18 + 25 oktober

Gå en helgkurs på 16 h hos Johanna Bolin. Kursen är uppdelad på två söndagar och du lär dig grunderna i skiktmåleri – en oljemålningsteknik.

Helgkurs

Under två söndagar får du lära dig grunderna i att måla skiktmåleri, den teknik som de gamla mästarna tog fram på 1400-talet. Genom att jobba från skiss till undermålning (grisaille), och till sist transparent oljefärg så skapas ett djup i bilden som är svårt att få på annat sätt. Du utgår från ett fotografi, en målning eller ett stilleben och jag hjälper dig steg för steg. I kursen ingår allt material så som målarduk, oljefärger och penslar samt en kom-ihåg-lista för det material och de steg vi jobbat med.

Skiktmåleri är en långsam teknik som kräver tålamod. Eftersom detta är en helgkurs så kommer tempot vara högt och vi använder en något förenklad version av tekniken och utgår från enklare bilder och material. Beroende på vad du vill ha för individuell hjälp så handleder jag dig i proportioner, former, skuggor, valörer, färgval och målarteknik m.m. Jag ger tips och trix utifrån de metoder och tekniker jag själv använder i mitt måleri men ger även utrymme för eget experimenterande.

Det finns möjligheter att förlänga kurserna med fler träffar efter överenskommelse. Vill du t.ex. ha fler timmar att jobba eller hjälp med att spänna upp, fernissa och rama in tavlan när bilden har torkat så kan jag hjälpa dig med det.

Priser & tider:

Pris: 3 500 kr (inkl. material)
Träff 1: söndag 18 oktober
Träff 2: söndag 25 oktober
Tid: 9.00 – 18.00 (inkl. 1 h lunch/raster)
Extra lektioner: 200 kr/h (t.ex. för uppspänning av duk och slutfernissa)


Kontaktinformation och anmälan till kursen:

johanna@artbybolin.se
0734-22 59 30

Om Johanna Bolin

www.facebook.com/KonstnarJohannaBolin
www.instagram.com/artbybolin
www.artbybolin.se