Spökdagböckerna

Spökdagböckerna

Spöket Mona Karlsson 3 miljarder år busar bäst i en sopbil. Spöket som heter Högdalstippen är bara 4 månader och faktiskt livrädd för höga höjder men tycker om att gunga.

Detta är en workshop för stor vardagsmagi, fantasi, språkutveckling samt händernas känsel och motorik.

Vid vårt första möte skapar deltagarna var sitt personligt utformat litet spöke. Detta blir figurer av fin ull, som barnen självständigt namnger och vilt fantiserar kring. Dessa personliga ullspöken blir sedan huvudpersoner i gruppens berättelser om vardagsrädslor, märkliga bus, tokigheter och inte sällan funderingar som barnen själva har. Med varje spöke följer en liten dagbok. Här ritar och skriver vi ner allt som spökena tänker och är med om. Mellan våra besök bor alla spöken i varsitt rum på landets främsta minispökhotell (tillverkad av äggkartong) där kan det hända exakt precis vad som helst. Projekt spökdagböckerna består av 3 workshops à 45 minuter per grupp.

Det blir tre träffar som börjar med slöjd och sedan fylls på med magi och berättande. Tystlåten, blyg eller mera pratig? Fanny och Marie är hängivna spökreportrar som ser till att alla deltagare ges utrymme att maximera sin berättarglädje och sin kreativitet. Varje grupp som deltar i projektet producerar en egen bok/film. Här samlas de äventyr, tankar och historier som deltagarna och deras spökfigurer har hittat på.

Barn och vuxna får tips och inspiration om hur man kan fortsätta berättandet även efter våra besök. Vi har stor vana vid att leda workshops och har mött väldigt många barn i liknande projekt.

Pedagoger

Fanny & Marie

Praktisk information

Åldrar: F-klass – åk 3 och grundsärskolan
Gruppstorlek: Max 10/grupp
Tidsåtgång: 3 x 45 min
Lokal & utrustning: Lugnt grupprum/ klassrum gärna med mysig golvyta som man kan sitta på. Tillgång till vatten vid första träffen.

Bokning & kontakt

Kontakta Marie på marie@kulmedkultur.se