Roliga Tryck

Roliga Tryck

Roliga Tryck är ett riktigt spännande projekt där elever i alla åldrar får möjlighet att stiga in i den grafiska konstens fantastiska värld!

Roliga Tryck är ett arbete med Collografi. Vi arbetar med våra medtagna tryckpressar och handverktyget ’baren’. Vi träffar varje grupp två timmar och första tillfället tillverkar vi plåtarna och andra tillfället så trycker vi dem. Plåtarna tillverkas av kartong som eleverna arbetar på med både högtryck och djuptryck, dvs ristar in mönster med en penna samt limmar på tapetbitar, tyg, tårtpapper och annat spännande material.

Varje elev kommer att hinna trycka flera tryck var och efter avslutad tryckperiod väljer eleven ut ett av sina tryck som vi ramar med en enklare passpartout. Förutom sina tryck får eleverna med sig sina plåtar hem. Skolan kan välja att jobba vidare med dem på bildlektionen.

Pedagoger

BrittMarie Järnström Lindell & Johanna Bolin

Praktisk information

Årskurs: Fk-9 (kursen läggs upp efter åldersnivå)
Gruppstorlek: 5-8 elever/grupp
Tidsåtgång: 2 tillfällen á 60 min per grupp
Lokal & utrustning: Diskbänk med vatten, ca 6 bord i arbetshöjd, 10 stolar samt möjlighet att möblera om salen. Tillgång till lokalen under hela perioden vi jobbar på skolan.

Priser

Arvode: 750 kr/h inkl planering, för- och efterarbete
Material:
Resekostnad: tillkommer med 50 kr/mil
Boensekostnad: tillkommer vid behov
Alla priser är exkl.moms

Bokning & kontakt

BrittMarie Järnström Lindell
Telefon: 070-696 98 63
E-post: bm@kulmedkultur.se